Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Kersttrifle met yoghurt & kersen
Een trifle doet het altijd goed als toetje of als onderdeel van de brunch. Deze kersttrifle met yoghurt & kersen is heel simpel om te maken en hartstikke lekker.
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Gang:
brunch, nagerecht
Keuken:
Engels
Trefwoord:
brownies, chocolade, dessert, kersen, kerst, kerstbrunch, kerstdessert, kerstdiner, kerstmenu, toetje, trifle, yoghurt, yoghurttrifle
Servings:
4
personen
Calories:
304
kcal
Equipment
elektrische (hand)mixer
spuitzak met spuitmondje
4 mooie glazen
Ingrediënten
500
g
dikke yoghurt
2
el
ongezoete cacaopoeder
250
ml
slagroom
2
el
poedersuiker
1
blik
vlaaivulling, kersen
4
chocoladebrownies
- in stukjes
4
el
kersensap
4
kersenbonbons
Instructies
Verdeel de yoghurt over twee kommen. Voeg aan één kom het ongezoete cacaopoeder toe en roer goed door tot de yoghurt egaal kleurt.
Klop ondertussen de slagroom met de poedersuiker op en schep dit in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
Verdeel een flinke eetlepel van de chocoladeyoghurt over de bodem van de glazen.
Schep hier een eetlepel vlaaivulling bovenop en verdeel hier de helft van de brownies overheen.
Schep een flinke eetlepel van de yoghurt op de brownies en schep hier weer een lepel vlaaivulling overheen.
Top de glazen af met de rest van de brownies en spuit een mooie toef slagroom op ieder glas.
Schep een lepel kersensap over iedere toef slagroom en top iedere kersttrifle af met een kersenbonbon.
Nutrition
Calorieën:
304
kcal
|
Koolhydraten:
10
g
|
Eiwitten:
6
g
|
Vet:
27
g
|
Verzadigde vetten:
17
g
|
Vezels:
0.2
g
|
Suiker:
9
g