75 makkelijke recepten voor elke dag

Gegratineerde gnocchi met broccoli

gnocchi met kaas

Deze gegratineerde gnocchi met broccoli is de ideale maaltijd voor een doordeweekse dag. Met bijzonder weinig moeite kom je namelijk al een heel eind en toch heb je in no time een heerlijk gerecht op tafel staan. Extra fijn is dat je er maar een handvol ingrediënten voor nodig hebt en dat al deze ingrediënten […]

Gebakken gnocchi met pesto van citroen en lentegroenten

citroenpesto maken

Gnocchi kan wat mij betreft het hele jaar door, maar deze gebakken gnocchi met pesto van citroen en lentegroenten is toch wel bij uitstek geschikt voor deze maanden. Maanden waarin het zonnig en warm is (hopelijk) en waarin je gewoon niet zoveel puf, tijd of zin hebt om te koken. Dit gerecht is namelijk zo […]

Gnocchi Sorrento (Gnocchi Sorrentina)

gnocchi sorrento

Gnocchi Sorrento of Gnocchi Sorrentina klinkt misschien heel spannend, het is eigenlijk niets meer dan gnocchi in tomatensaus uit de oven – haha. Ik hoop niet dat ik nu een heel geromantiseerd beeld voor je ineen heb laten vallen, want lekker is dit gerecht namelijk wel! De gnocchi kook je lichtjes voor, voeg je vervolgens […]

Gebakken gnocchi met spinazie & Boursin

gnocchi met spinazie

Deze gebakken gnocchi met spinazie & Boursin maakte ik een poosje geleden als 1-persoonsmaaltijd. Er is meestal minimaal één dag in de week waarop ik alleen voor mezelf kook en hoe leuk ik het ook vind om te koken, de maaltjes die ik dan maak zijn wel altijd súper simpel. Voor dit gerecht graaide ik […]

Gnocchi recept met truffel & parmezaan

gebakken gnocchi

Dit gnocchi recept met truffel & parmezaan is losjes geïnspireerd op de parmezaan-truffelfriet die ik afgelopen december maakte voor Frites uit Zuyd. Dit recept deelde ik alleen op Instagram maar het is zó’n topper. Sowieso is de combinatie van truffel en Parmezaan wat mij betreft echt een hit. Of je het nou op frietjes doet, […]

Gnocchi traybake met tomaatjes en mozzarella

gnocchi traybake met mozzarella

Goed, inmiddels weten jullie denk ik wel dat ik fan ben van traybakes. Met name in de zomermaanden op dagen waarop het eigenlijk te warm is om te koken of op avonden waarop we niet zoveel tijd hebben (omdat Vic naar karate moet bijvoorbeeld), vind ik het ideaal om de bakplaat gewoon vol te mikken […]

Gnocchi met witte asperges & krokante pancetta

gnocchi met witte asperges

Nu het witte aspergeseizoen nog in volle gang is, maak ik daar gretig gebruik van. Het idee voor dit recept ontstond al ergens in februari en toen al plande ik het in om te maken zodra de asperges er zouden zijn. En zie hier het resultaat! Heerlijke gebakken gnocchi met witte asperges en krokante asperges. […]

Ricotta gnocchi met salieboter

Ricotta gnocchi met salieboter

Ik zit de laatste weken een beetje in een ricotta-vibe. Dat wil zeggen: ik maak regelmatig gerechten met ricotta en dat terwijl ik het voorheen vrijwel nooit in huis had. Maf eigenlijk, want ik vind het een hartstikke lekker ingrediënt om gerechten mee te verrijken. In het recept van vandaag staat de ricotta echt in het middelpunt […]

Campinggerecht: Gebakken gnocchi met mais, cherrytomaatjes en burrata

Gebakken gnocchi met mais en burrata

Op OMF hebben we al veel vaker recepten met gnocchi gedeeld en onze favoriet om de aardappelbolletjes te bereiden is door deze te bakken. Dan is de textuur een stukje steviger en dat is perfect voor deze gebakken gnocchi met mais, cherrytomaatjes en burrata. Persoonlijk vind ik dit een perfect campinggerecht, je bereid het geheel […]

Gnocchi met avocadopesto en zalm in knoflookboter

Gnocchi met avocadopesto en zalm in knoflookboter

Gnocchi is tegenwoordig een favoriet ingrediënt van me. Ik kocht het vroeger nooit omdat ik er niet zo bekend mee was. Voor mij natuurlijk geen reden om het dan ook nooit te eten, dus eens was daar het moment dat ik het in mijn winkelkarretje gooide om er wat mee te maken. Ik geloof dat […]

Romige gnocchi met burrata

gnocchi met burrata

Deze romige gnocchi met burrata is een heerlijk zomers gerecht met mijn favoriete kaasje; burrata! Een zachte mozzarella gevuld met room. Ik bedoel, hallo, dat klinkt toch al als de hemel op aarde? Burrata is zalig op een stukje ciabatta of op een pizza maar bij deze romige gnocchi is het ook erg lekker. De […]

Gnocchi met Pompoensaus en Parmezaan

Gnocchi met Pompoen en Parmezaan_ST

Ik ben fan van gnocchi. De gebakken variant in een salade verwerkt, of de zachte gekookte variant met een lekkere saus. Het is een supermakkelijk basisingrediënt waar je alle kanten mee op kunt. En deze keer heb ik er een herfstige draai aan gegeven door er een pompoensaus bij te maken. Want ja, pompoen is […]